Calatorie în Egipt, tărâmul eternității

Egipt

 Ziua 1.   01.09 Luni – Plecarea din aeroportul Otopeni la ora 21:50

Ziua 2.   02.09 Marti – ora 1:50 – Sosirea pe aeroportul international din Cairo, dupa obtinerea vizei, transfer si cazare la hotel de 4*. Dupa micul dejun, se viziteaza Piramidele din Giza, Sfinxul, turnul din Cairo – de unde se poate vedea o panorama extraordinara a orasului. Se viziteaza apoi citadela lui Salah Eldin cu faimoasa moschee de alabastru a lui Mohamed Ali. Cina si cazare in Cairo.

Cairo

Ziua 3.   03.09 Miercuri – Dupa micul dejun se pleaca spre desertul de vest, 360 km distanta. Cazare in Baharyia Oasis. Dupa masa de pranz odihna. Se viziteaza apoi oaza, lacul, o ferma de camile, un izvor cu apa fierbinte …. Cina si apoi seara speciala in compania beduinilor, narghilea, ceai si muzica locala.

BaharyiaTombs

Ziua 4.   04.09 Joi – Vizita la renumitul Muzeu al mumiilor, coboram apoi in mormintele Greco-romane, dupa care vom incepe extraordinara experienta a unui safari spre Desertul Alb (denumit asa datorita formatiunilor calcaroase, care are parca fiecare o poveste de spus). Vom traversa mai intai zona numita “BlackDesert” –  munti vulcanici negri formati de lava pietrificata, ne vom opri in zona muntilor de cristal “El Aqabbat”. Vom face un popas pentru pranz intr-o cafenea a beduinilor, specifica desertului.

11

Dupa un spectaculos traseu, vom incheia seara cu o cina speciala, gatita pe loc in jurul unui foc, muzica si vom inopta in corturi, sub un cer absolut spectaculos.

whiteDesert

Ziua 5.   05.09 Vineri – trezirea la ora 5 pentru a nu pierde sectacolul unui rasarit unic, iar dupa micul dejun si strangerea taberei, ne vom intoarce in Baharyia Oasis, unde, dupa dush, vom lua pranzul si ne intoarcem la Cairo.Ne vom imbarca intr-un tren, la cushete de dormit si vom porni spre Luxor.

 Ziua 6.   06.09 Sambata – Ajungem in Luxor, incepem ziua vizitand malul de Est al Nilului cu templul lui Karnak. Ne vom caza apoi pe vasul cu care vom efectua croaziera noastra pe Nil. Dupa pranz si o scurta odihna, vom vizita templul din Luxor. Cina si cazare pe vas.

karnak

Ziua 7.   07.09 Duminica – Dimineata devreme pornim la vizitarea malului de Vest al Nilului, vizitam renumita  Vale a Regilor, vizitam apoi Deir El Madena, un sat egiptean vechi al artizanilor care au construit si pictat mormintele din Valea Regilor pe durata a 18 dinastii. Ne intoarcem apoi pe vas si navigam pe Nil spre Edfu, traversand ecluza Esna. Cina si cazare pe vas, in Edfu.

 Ziua 8.   08.09 Luni – Dimineata devreme vizitam templul din Edfu cu trasura. Dupa vizita ne intoarcem la ambarcatiune, continuam drumul spre Aswan.

Aswa

Ziua 9.   09.09 Marti – Vizitam Aswan-ul, incepem vizita cu masivul baraj, mergem apoi la Templul Philae cu barca cu motor. Dupa pranz, vizitam fascinantul sat Nubian. Cina si cazare pe vas.

 Ziua 10.   10.09 Miercuri – Vom parasi vasul, vom calatori cu felluca spre gradinile botanice, vom vizita apoi renumitul bazar Souk, din Aswan – timp liber pentru cumparaturi.

Vom lua apoi trenul, in vagoane de dormit, cina si cazare in tren. Ne intoarcem spre Cairo.

Ziua 11.   11.09 Joi – Sosim la Cairo dimineata, de vom pleca cu autocarul spre Alexandria, faimoasa metropola de la marea Mediterana. In drum ne vom oprim pentru o scurta vizita a Manastirii Abu Makar unde se afla relicvele Sf. Ioan Botezatorul. In Alexandria vom vizita Gradinile Montaza, cina si cazare la hotel de 4*.

Alex

 Ziua 12.   12.09 Vineri – Dupa micul dejun, vizitam Biblioteca Alexandrina, locatia Farului, citadela Quitebay, St Saba.

Ne intoarcem la Cairo. Cina pe vas de croaziera cu sectacol folkloric – belly dance si Sufi dance. Dupa cina timp liber in medievalul bazar El Khalili. Transfer la aeroport la miezul noptii.

cruise

Ziua 13.   13.09 Sambata – ora 3:10 – Plecarea din aeroportul din Cairo. Sosim e aeroportul din Bucuresti la ora 9:15.

 Pentru detalii, contactati-ne folosind urmatorul formular:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s